Ervaring: CV-ketel

In een zeer gedateerde jaren 30 woning is de verwarming vervangen!

Soort huis:

Rijtjeshuis (hoekwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

1
0

Door: Sjoerd uit Arnhem

Waarom heb je gekozen voor cv-ketel?

Er was geen verwarming in het grootste deel van het huis. Het water bevroor in de keuken. Twijfel wat een goede CV ketel was. Terugkijkend ben ik verbaasd dat er geen info was over warmtepompen en infrarood panelen. Dat is voor bijna niemand logisch behalve milieu centraal. (En voor mezelf nu)

In een zeer gedateerde jaren 30 woning is verwarming vervangen. Twee gaskachels en elektrische kachels zijn vervangen door radiatoren, HR+ CV ketel en nieuwe leidingen door de vloeren, muren.

Hoe is het gedaan?

De installateur was een drama. Verkeerde radiatoren, slordig gewerkt, verkeerde instelling van de ketel, foute aansluitingen. Na veel herstelwerk ligt er nu een goed systeem. Het huis wordt lekker warm. Door het vele enkel glas en de oude kozijnen is het comfort echter nog beperkt. Dat is een meerjarenplan.

Tips

In oude huizen is een CV ketel met radiatoren niet vanzelfsprekend. Stralingswarmte is veel beter in staat om een comfortabele leefomgeving te creƫren zonder meteen alles te moeten isoleren. Stralingswarmte komt van Infraroodpanelen, vloerverwarming, muurverwarming, speksteenkachel etc. Ik zou het nu anders aanpakken en niet meteen voor een CV ketel gaan. Maar er zijn weinig installateurs die voldoende kennis hebben om een goed advies te geven en betaalbaar te zijn.

Kosten:

7.500 - 10.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 19 May 2016 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Sjoerd uit Arnhem