Ervaring: CV-ketel

In maart van dit jaar de 20 jaar oude CV-ketel vervangen. Wat een verschil in zowel gas- als stroomverbruik!

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

1989 tot heden

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

3
3

Door: Eric

Waarom heb je gekozen voor cv-ketel?

Ik woon hier nu 6 jaar en heb de CV-ketel 2 keer laten repareren. Omdat de ketel 20 jaar oud was en reparaties niet goedkoop bleken heb ik gespaard voor een nieuwe ATAG. Een voordeel is dat door het zeer zuinige gasverbruik t.o.v. de oude ketel je de nieuwe ketel vanzelf terug verdiend. Daarnaast ben je natuurlijk ook goed bezig voor het milieu. Twijfels waren er niet. Ik heb me laten adviseren over het type ketel. Het is een iets zwaarder type, maar wel met 10 jaar garantie (en 15 jaar op onderdelen middels kortingen e.d.), zodat je voldoende warmwaterdruk houdt.

Hoe is het gedaan?

De installatie viel mij mee. Met twee man hadden ze de oude ketel zo weg en de nieuwe zo hangen. Men moest nog even het dak op voor een nieuwe doorvoer, maar het expansievat mocht bijvoorbeeld nog blijven hangen, deze was pas 3 jaar oud. Aan het achterlaten van de werkplek en de montage van al het leidingwerk kon ik al wel zien dat er goede monteurs aan het werk waren geweest.

Tips

Laat je goed informeren, maar kijk ook niet te veel rond. Op een gegeven moment weet je niet meer welk type en merk je moet kiezen. Kijk ook gewoon eerlijk naar je portemonnee/budget, maar een iets duurder type biedt meestal net even wat meer voordelen. Verder liggen de prijzen redelijk bij mekaar. Gun de lokale installateur ook wat en laat die je ook adviseren. Het belangrijkste is dat je zelf een goed gevoel er bij hebt. Wat ook leuk is om gewoon voor die tijd, maar ook als de nieuwe CV-ketel er hangt, je verbruik in de gaten te houden. Je zult zien wat je op je energienota bespaart en daar wordt je weer vrolijk van!

Kosten:

0 - 2.500

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 21 August 2014 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Eric