Ervaring: Dakisolatie

Door een lening met lage rente van onze gemeente besloten we om ons dak te isoleren. We betalen maandelijks een bedrag als aflossing, maar we besparen natuurlijk ook geld op de energierekening!

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

3
1

Door: Connie Buijs uit Leeuwarden

Waarom heb je gekozen voor dakisolatie?

Ik woon in een jaren ’30 tussenwoning aan de Azaleastraat. We hadden ons huis door de jaren heen al goed geïsoleerd, de vloer en de meeste gevels waren gedaan. En we hebben dubbel glas. Het enige dat nog gedaan moest worden was de zolder. Dat was de minst fijne ruimte van ons huis, in de winter was het er koud en zomers hartstikke warm. We wilden daar al een tijdje iets aan doen, maar zoiets kost natuurlijk wel wat.

Via de gemeente Leeuwarden lieten we een Energiebespaarscan van ons huis maken, daarmee kregen we te zien wat nog slim was om aan te pakken in huis. ‘Het bleek dat het isoleren van ons dak wel het overwegen waard was. Ik dacht eerst ‘Waarom zouden we daar nog aan beginnen? We komen toch niet vaak op zolder.' Toen we zagen dat we tegen een hele lage rente een bedrag konden lenen via de gemeente, besloten we om de klus toch te laten doen.

Hoe is het gedaan?

We zijn zo blij dat we het gedaan hebben! Het is gewoon stukken aangenamer en we gebruiken de zolder nu ook echt. We betalen maandelijks een bedrag als aflossing, maar we besparen natuurlijk ook geld op de energierekening.

Tips

Ik ben lid van het wijkpanel Bloemenbuurt-Oldegalilëen en zet mij in voor de buurt. In onze wijk wonen veel mensen met een krappe beurs. Het is logisch dat je dan niet meteen denkt aan het isoleren van je huis, want dat is best een grote investering. Maar als ik zie hoe prettig het ‘s winters, maar óók zomers in huis is, kan ik het iedereen aanraden. En als je niet genoeg spaargeld hebt, zijn er dus goedkope financieringsmogelijkheden.

 

Connie is één van de 'slimme mensen' en heeft haar ervaring ook gedeeld op Slim wonen in Leeuwarden

Kosten:

5.000 - 7.500

Financiering:

Energiebespaarlening

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 5 August 2015 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Connie Buijs uit Leeuwarden