Ervaring: Gevelisolatie

Meer comfort nu ons huis goed is geïsoleerd!

Soort huis:

Twee-onder-een-kap

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

4
0

Door: Nan Rotgans

Waarom heb je gekozen voor gevelisolatie?

9 jaar geleden kwamen we in dit huis wonen. Destijds hadden we veel last van tocht. De muren en vloer waren erg koud. Elke maatregel die we daarna genomen hebben, was een verbetering voor de woning. We merkten het gelijk. Vooral de keuken was bij ons een koude hoek en die is nu een stuk aangenamer.

Ik heb de spouwmuur laten isoleren, de daken van de keuken en van het huis laten isoleren. Daarnaast heb ik onder de vloer isolatiechips laten blazen.

Hoe is het gedaan?

Isolatie van je huis is de eerste stap. Daar kan je de grootste slag mee slaan. Zowel op energiebesparing als op kostenbesparing. Een investering in isolatie verdien je meestal binnen 5 jaar terug en het verhoogt je wooncomfort aanzienlijk.

Voor mijn spouwmuren heb ik glaswol isolatie toegepast. Onder de daken heb ik PUR platen geplaatst. En voor de vloerisolatie heb ik de isolatiechips in de kruipruimte laten blazen.

Tips

Er zijn veel verschillende soorten materialen. Doe goed je research over de aanbieders op internet en lees de recensies. Daarnaast adviseer ik om navraag te doen of men is aangesloten bij de vereniging na-isolatie bedrijven. Kijk vooral goed op internet of er geen rare verhalen te vinden zijn over het bedrijf waardoor je het laat uitvoeren.

Nan Rotgans deelde zijn ervaring ook als Duurzame Doener op het Duurzaam Bouwloket.

Kosten:

2.000 - 5.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Deels zelf / deels uitbesteed

Geplaatst op 20 May 2015 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Nan Rotgans