Ervaring: Gevelisolatie

Met mijn spouwmuurisolatie blijft de warmte veel beter hangen en is het 's ochtends niet echt koud in huis.

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

20
4

Door: Puk uit Nijmegen

Waarom heb je gekozen voor gevelisolatie?

Spouwmuurisolatie is een hele makkelijke en betaalbare manier om mijn energieverbruik te verlagen. Je bent er één keer even mee bezig om het te regelen, en dan heb je er geen omkijken meer naar. Twijfel: Mijn huis heeft iets smallere voegen tussen de stenen dan normaal, en ik was benieuwd of het boren van gaten in de voegen wel goed zou gaan.

Hoe is het gedaan?

Het boren ging prima. Het isolatiebedrijf gebruikte een smallere boor. Na het vullen van de gaten zie je er niets meer van.
De hele klus duurde maar een halve dag. Binnen bleef het schoon, buiten een beetje vegen en het was klaar.
We merken echt dat de verwarming minder vaak hoeft te branden. De warmte blijft beter in huis. 's Nachts zetten we de verwarming op 15 graden, maar zelfs met koude nachten daalt de kamertemperatuur niet onder de 17 graden. Dat komt natuurlijk ook omdat we dubbel glas en vloerisolatie hebben.

Tips

Wacht niet totdat het koud wordt. Laat je spouwmuren in het voorjaar of zomer vullen. Wij hadden als datum aanvankelijk februari, maar toen bleek het te koud te zijn voor de apparatuur en moesten ze later terug komen. Later werd ons kozijn vervangen, en kon je mooi zien hoe de spouw gevuld was (zie foto).

Kosten:

0 - 2.500

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 22 August 2014 (geüpdatet op: 2 April 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Puk uit Nijmegen