Ervaring: Gevelisolatie

Met onze geïsoleerde spouwmuur is het comfort omhoog gegaan, de muur voelt warm aan en ik bespaar ook nog eens €50 op de maandelijkse energierekening!

Soort huis:

Vrijstaande woning

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

5
3

Door: Tamme uit Jirnsum

Waarom heb je gekozen voor gevelisolatie?

Ik woon, samen met mijn vrouw, middenin Jirnsum in een vrijstaand huis. 50 jaar geleden is het gebouwd door mijn ouders. Vorig jaar liet ik mijn spouwmuur isoleren. Er was namelijk een dringende reden om de spouwmuur te isoleren. De muren in de woning waren namelijk al lange tijd erg vochtig en dit leidde tot schimmelvorming. Ik heb van alles geprobeerd. Ik heb gaten in de muren geboord om de spouw te luchten en speciale verf gekocht, maar het hielp totaal niet. Spouwmuurisolatie was de uitkomst!

Hoe is het gedaan?

Via een collega ben ik in contact gekomen met een isolatiebedrijf. De collega had net daarvoor bij verschillende bedrijven offertes opgevraagd voor spouwmuurisolatie. Eén bedrijf was duidelijk goedkoper dan de andere bedrijven en was kwalitatief goed. Mijn collega had al het voorwerk al gedaan, dus ik heb één offerte opgevraagd en ben ook met datzelfde bedrijf in zee gegaan.

Tussen onze spouw liggen nu allemaal kleine grijze balletjes. Het zijn isolatieparels gemengd met lijm om de parels bij elkaar te houden. We hebben geen last meer gehad van schimmelvorming. Voor ons de ideale oplossing!

Tips

Tegen schimmelvorming werkt spouwmuurisolatie goed. Daarnaast brengt het meer comfort met zich mee. Vraag wel verschillende offertes, voordat je eraan begint.

 

Tamme is één van de 'slimme mensen' en heeft zijn ervaring ook gedeeld op Slim wonen in Leeuwarden

Kosten:

1.500 - 2.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 5 August 2015 (geüpdatet op: 18 June 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Tamme uit Jirnsum