Ervaring: Gevelisolatie

Spouwmuurisolatie in zestigerjaren woning.

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

4
1

Door: Pieter uit Utrecht

Waarom heb je gekozen voor gevelisolatie?

Voordelen: snel resultaat, geen rommel binnen. Relatief goedkoop tov andere isolatiemaatregelen, dat las ik al op diverse websites. Twijfelpunt: mijn zestigerjaren woning heeft grote ramen en relatief weinig muuroppervlak. Na wat meten en rekenen bleek dat toch wel minimaal de helft van de gevel uit baksteen bestaat. De verschillende koudebruggen (bv betonnen balk onder woonkamerraam, opgevulde spouw onder maaiveld) blijven natuurlijk maar die omvatten een relatief klein oppervlak. Kosten waren in 2005 rond de 850 euro voor pakweg 42 m3.

Hoe is het gedaan?

Bedrijf vulde alleen de onderste ventilatiegaten op met cement (ter voorkoming ontsnappen van isolatiemateriaal). Die op de 1e verdieping niet, dat vond ik flauw. Stukje gevel (2 m3)onder betonnen gevelelement onder woonkamerraam hebben ze niet gedaan. Er stond toen nog een struikje voor, maar ze hebben niets hierover gemeld. Het was een ochtend werk. Het regende maar dat leek de werklui niet te deren. Na isolatie bleek de minimale gemiddelde temperatuur in huis met 2 a 3 graden gestegen te zijn. Ik had wat meer gehoopt maar was tevreden.

Tips

Vergelijk verschillende bedrijven en verschillende typen isolatie. Kijk met ze mee wat ze doen en of ze geen stukken gevel vergeten. Controleer of de boorgaten weer goed en mooi opgevuld worden. Bewaar de rekening, handig als bewijs bij verkoop huis.

Kosten:

0 - 2.500

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 28 December 2014 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Pieter uit Utrecht