Ervaring: Isolerend glas

Vervangen enkel glas voor HR++ glas

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

0
0

Door: Maikel uit Nieuwkoop

Waarom heb je gekozen voor isolerend glas?

Ik wist nog van vroeger bij mijn ouders thuis hoe het was om enkel glas te hebben: je voelt de kou het huis in vallen, het is s' winters in de morgen bijna te koud om uit bed te komen en bovendien moet je constant de ramen droog maken omdat deze beslagen zijn. Daarnaast is deze maatregel ook nog eens snel terugverdiend middels een lager gasverbruik.

Hoe is het gedaan?

Ik had enkele offertes opgevraagd en een schappelijke leverancier gevonden. Ze kwamen met 3 man 14 ramen vervangen en waren van ruim binnen de dag klaar. Het meeste werk wordt van buitenaf gedaan, maar bij het plaatsen en kitten van de ramen moeten de werklui uiteraard ook binnen zijn. Vanwege het uitfrezen van de kozijnen is er wel wat rommel, maar niets schokkends. Je kunt ook afspreken dat de leverancier het opruimt, maar wat stofzuigen en vegen is verder niet al te veel moeite. Voor wat betreft comfort en terugverdienste voldoet het glas 100% aan de verwachting. Als ik bij buren bij het raam voel is er koudeval, bij mij niet. Daarnaast isoleert dubbelglas ook geluid goed, wat soms ook fijn is.

Tips

Laat de leverancier de mogelijkheden bekijken voor isolatieroostertjes. Ik heb ze ook in laten bouwen. Je kunt er in de winter toch mee luchten zonder een raam helemaal open te hoeven doen. Ik heb het idee dat deze roostertjes zichzelf ook snel terugverdienen en bovendien is het ook veiliger tegen inbraak dan het openzetten van een uitzetraam.

Kosten:

2.000 - 2.500

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 8 June 2016 (geüpdatet op: 21 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Maikel uit Nieuwkoop