Ervaring: Vloerisolatie

De luchtvochtigheid in ons huis is gedaald naar een gezond niveau

Soort huis:

Rijtjeshuis (hoekwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

5
1

Door: Willem Bakker uit Volendam

Waarom heb je gekozen voor vloerisolatie?

Wij wonen onderaan de dijk en voordat de huizen hier stonden liep op deze plek een dijksloot. De ondergrond is van klei en daarom erg vochtig. Vanwege de gezondheid van mij en mijn vrouw hebben we gekozen voor vloerisolatie. Wij hebben allebei problemen met onze longen en de hoge luchtvochtigheid in onze woonkamer heeft zijn weerslag op onze gezondheid. Soms liep de luchtvochtigheid op tot 90%. Terwijl een gezonde luchtkwaliteit een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% moet hebben.

Hoe is het gedaan?

We hebben de vloerisolatie laten toepassen door Drowa kruipruimte isolatiespecialist. Drowa heeft mij enorm goed geholpen. Allereerst heb ik contact gehad met Nuon. Een medewerker van Nuon vertelde mij dat de vloerisolatie niet toegepast kon worden omdat de doorgang van mijn kruipruimte te klein is. De kruipruimte heeft een doorgang van 25 cm en het minimum is normaal gesproken 35 cm. Daarom ben ik enorm blij dat Drowa de vloerisolatie wel kon uitvoeren.

Mark (Drowa medewerker) is als een soort mol onder de grond gegaan, hij gebruikte een schep om de weg vrij te banen. Ik heb enorm respect hoe die jongen het voor elkaar heeft gekregen. De klus duurder bijna twee keer zo lang dan normaal (circa 4 uur). Mark heeft zelfs een klus moeten verzetten om de klus bij mij in één keer af te ronden. Wat een service!

Ik twijfelde tussen de HR ++ parels of de Tempex chips. Ik heb gekozen voor de chips omdat die het vochtprobleem beter oplossen. De Tempex vloerisolatie wordt in de vorm van chips los gestort op de bodem van de kruipruimte. Het is een 100% brandveilig en duurzaam materiaal.

Tips

Vergelijk de werking van de materialen en laat je informeren door deskundigen.

De ervaring van Willem is ook te lezen op Duurzaam Bouwloket.

Kosten:

5.000 - 10.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 20 May 2015 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Willem Bakker uit Volendam