Ervaring: Vloerisolatie

Er hing een muffe lucht in huis en ik kreeg het benauwd. De kruipruimte isoleren bleek de oplossing.

Soort huis:

Rijtjeshuis (hoekwoning)

Bouwperiode:

1976 tot en met 1988

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

2
0

Door: Sylvia van den Bos uit Camminghaburen

Waarom heb je gekozen voor vloerisolatie?

Samen met mijn vriend Wietse kocht ik vorig jaar onze eerste woning. De ruime hoekwoning ligt in een typische jaren ’80 wijk in Camminghaburen. Toen we het lege huis voor het eerst binnen liepen, werd snel duidelijk dat we vooraf een aantal zaken wilden opknappen. We wilden zo snel mogelijk af van die oerlelijke dikke verwarmingen in de woonkamer en keuken.

We schakelden een bedrijf in om vloerverwarming aan te brengen in de woning. Niet snel daarna ontstonden er schimmelplekken op de muur en hing er een muffe lucht in huis. De hygrometer in huis gaf 80% luchtvochtigheid aan!. Na een zoektocht op internet bleek dat vloerverwarming zorgt voor verdamping van het vocht onder de vloer. Isoleren van de kruipruimte bleek de oplossing.

Hoe is het gedaan?

We vroegen vrijblijvend advies bij verschillende bedrijven. Het ene bedrijf adviseerde PUR, de andere drowa chips. Uiteindelijk kozen we voor drowa chips, omdat dit specifiek het vocht uit de kruipruimte en huis zouden weren.

Het aanbrengen van Drowa chips hielp direct. De hygrometer geeft nu nog maar 40% luchtvochtigheid aan en ik ben niet meer benauwd in huis. Hoeveel energie we verbruiken weet ik niet uit mijn hoofd. We wonen er pas een half jaar en het is nog niet echt koud geweest. Wel hebben we last van tocht in de woonkamer. Wellicht dat we daar iets aan willen laten doen, maar dan moeten we eerst weer even gaan sparen. Ik heb al wel vast subsidie aangevraagd voor kruipruimte- en gevelisolatie.

Tips

Ben je ervan bewust dat het aanleggen van vloerverwarming ervoor kan zorgen dat vocht onder de vloer gaat verdampen en dat het dus erg vochtig kan zijn in huis. Laat je hierover goed informeren voordat je aan een verbouwing begint.

 

Sylvia is één van de 'slimme mensen' en heeft haar ervaring ook gedeeld op Slim wonen in Leeuwarden

Kosten:

0 - 1.000

Financiering:

Eigen geld;Anders, namelijk: Ook subsidie aangevraagd

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 5 August 2015 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Sylvia van den Bos uit Camminghaburen