Ervaring: Vloerisolatie

Ik heb mijn vloer toen laten isoleren en het voelde gelijk warmer aan in huis!

Soort huis:

Vrijstaande woning

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

3
3

Door: Jan Stuve uit Leeuwarden

Waarom heb je gekozen voor vloerisolatie?

Ik woon in een prachtig vrijstaand huis in de Vogelwijk in Leeuwarden. Het is een relatief oude woning, maar in een geheel nieuw jasje gestoken. Toen ik de woning kocht was het niet goed geïsoleerd. Met name de vloer was erg koud. Een vriend van me heeft een timmerbedrijf en kon me veel over de mogelijkheden en voordelen van vloerisolatie vertellen. Ik heb mijn vloer toen laten isoleren. 

Hoe is het gedaan?

Toen mijn vloer geïsoleerd was voelde gelijk warmer aan in huis! Vanaf dat moment ben ik steeds bewuster omgegaan met mijn energieverbruik. Ik merkte dat er ook veel koude lucht via de kozijnen het huis binnen kwam. Ik heb een bedrijf ingeschakeld en zij vonden kieren bij de aansluiting van de ramen.

En dat is nog niet alles: vorig jaar zijn er 6 zonnepanelen op het platte dak van de bijkeuken geplaatst. Hartstikke leuk om te zien dat de energiemeter terugdraait! Maar 6 zonnepanelen is niet genoeg om mijn hele energierekening naar nul te brengen. Dus wellicht laat ik in de toekomst nog een aantal panelen plaatsen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden in mijn woning, ook qua energiebesparing! Zo denk ik erover in de toekomst een palletkachel te kopen of infraroodverwarming in mijn woning te laten installeren.

Tips

De kennis die ik heb opgedaan in mijn eigen woning wil ik ook gaan toepassen in mijn bedrijfspand. Daar is nog veel winst te behalen. Het dak van het pand ligt op het zuiden, dus dit zou ideaal zijn voor zonnepanelen!

Ik wil graag nog een tip meegeven aan nieuwe woningeigenaren: laat een onafhankelijke energieadviseur langskomen die je nieuwe woning van top tot teen onder handen neemt! En begin vooral met isoleren voordat je je huis gaat verbouwen.

 

Jan is één van de 'slimme mensen' en heeft zijn ervaring ook gedeeld op Slim wonen in Leeuwarden

Kosten:

3.500 - 5.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 5 August 2015 (geüpdatet op: 17 April 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Jan Stuve uit Leeuwarden