Ervaring: Vloerisolatie

Met isolatie levert ons spaargeld meer op dan we aan rente krijgen op de bank.

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

1
0

Door: Mark Norder uit Aldlan-Oost

Waarom heb je gekozen voor vloerisolatie?

Met mijn vrouw Dely en drie kinderen woon ik in Aldlan-Oost. We verhuisden vorig jaar van een flat naar onze eerste koopwoning aan het Lenteklokje. Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen! Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct, langs de ramen kwam veel tocht. 

Om mijn eigen vermoedens te bevestigen heb ik via de gemeente een energiebespaarscan van mijn woningen laten maken. Het isoleren van ons dak, ramen en de vloer bleken het meest aantrekkelijk te zijn. En ik had door het rapport meteen op een rij welke subsidies er waren. Ik heb de maatregelen met mijn spaargeld betaald, dat levert mij meer op dan dat aan rente op de bank krijgen. We lenen ook wat van mijn ouders, dat is nog aantrekkelijker dan een financiering bij de bank of via de gemeente natuurlijk.

Hoe is het gedaan?

Het vinden van een bedrijf was geen probleem. Familie van mij had een bedrijf in de arm genomen dat ook wel bij ons aan de slag wilde. We hadden korting kunnen krijgen als de buurman ook zijn vloer liet isoleren, helaas wilde hij niet. Desondanks kregen we een goede prijs. Het bedrijf vertelde mij dat PUR de beste oplossing voor onze vloer zou zijn. Je hoort daar weleens gekke verhalen over, maar ik heb er vertrouwen in. Als het maar goed wordt aangebracht en gelucht, dan is er geen probleem.

We hebben nu een energierekening van €147,- per maand. We verwachten dat dit lager gaat worden, maar eigenlijk doen we het vooral voor het effect dat we er van hebben. Misschien is het psychologisch, maar nadat de vloer was geïsoleerd merkten we meteen dat de vloer minder koud was.

Het dak heb ik zelf geïsoleerd samen met mijn vader. Dat was goed te doen, maar achteraf gezien best een flinke klus, er gaat veel tijd in zitten. Ik kan het iedereen aanraden. De slaapkamers op zolder zijn veel aangenamer en ons dochtertje speelt er nu overdag ook lekker!

Tips

Het is een echte aanrader! Ik voel de warmte als ik binnenkom. Het is een enorm verschil met voorheen toen de vloer nog niet geïsoleerd was. Gewoon doen dus!

 

Mark is één van de 'slimme mensen' en heeft zijn ervaring ook gedeeld op Slim wonen in Leeuwarden

Kosten:

1.000 - 1.500

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 5 augustus 2015 (geüpdatet op: 5 augustus 2015)

Meld misbruik

Geplaatst door: Mark Norder uit Aldlan-Oost