Ervaring: Vloerisolatie

We hebben onze vloer geïsoleerd, waardoor we nu minder tocht hebben én lekker op sokken kunnen lopen in huis.

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

10
1

Door: Roos de Haan uit Utrecht

Waarom heb je gekozen voor vloerisolatie?

Nadat we zonnepanelen op ons dak hadden geplaatst, zijn we enthousiast geworden over energiebesparing. Voor ons was de volgende stap om te isoleren. Er was namelijk best wat tocht in huis. We wilden onze spouwmuur en onze vloer isoleren. Helaas is onze spouwmuur vervuild, daarom was vloerisolatie de beste optie. Ook wilde ik graag op sokken kunnen lopen in huis. Dat kan nu inmiddels!

We vonden het wel lastig om de keuze te maken voor het materiaal wat we wilden gebruiken voor de isolatie. Dit hangt onder andere af van de vochtigheid van de vloer. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op Tonzon.

Hoe is het gedaan?

Rento Hermanns van Rondomdom heeft de vloerisolatie aangebracht. Vooraf is hij komen kijken hoe diep de kruipruimte was. We maakten de afspraak dat wij het puin in de kruipruimte zouden verwijderen zodat de weg voor hem vrij was. In totaal is hij er 2 korte dagen mee bezig geweest. De kruipruimte is nu aan beide kanten geïsoleerd. Het is daar nu zó schoon en droog, dat mijn kruipruimte als extra opslagplaats dient. Er ligt nu een doos met negatieven van foto’s op opgeslagen en een heel stapel oude National Geograhics! Dit is een onverwacht bijkomend positief bijeffect.

Voor ons was het een grote tegenvaller dat de spouwmuur niet samen met de vloer geïsoleerd kon worden. Een deel van onze spouwmuur is een poortje – er komt veel kou vandaan! Daardoor valt het tegen wat de isolatie in totaal heeft opgeleverd. Nu is er toch een ‘lek’ in huis via de muren.

Tips

Isoleer je vloer in combinatie met de muren! En doe het samen met anderen. Via een collectief, of samen met een aantal buren kun je vaak korting krijgen op je offerte. De buren hebben immers ook profijt van geïsoleerde muren, zeker wanneer je je bedenkt dat dit ook geluid wegneemt.

Ook is het erg leuk om bezig te zijn met energie. Ik merk dat mijn kinderen en buurtgenoten er ook steeds bewuster van zijn, en dat is mooi om te zien.

Kosten:

1.000 - 1.500

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 4 August 2015 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Roos de Haan uit Utrecht