Ervaring: Warmtepomp

Bij ons draait sinds maart 2014 een hybride lucht/water warmtepomp naar volle tevredenheid.

Soort huis:

Rijtjeshuis (hoekwoning)

Bouwperiode:

1976 tot en met 1988

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

60
17

Door: Martin Kleinman uit Lelystad

Waarom heb je gekozen voor warmtepomp?

Grootste voordeel voor ons was de enorme gasbesparing die mogelijk is. We hadden de Techneco ELGA bij anderen zien draaien en horen draaien en daardoor waren we snel spreekwoordelijk om. Grootste twijfelpunt was het geluid dat de buitenunit zou maken. Dat viel dus 100% mee. De buitenunit die wij hebben is met een klein beetje wind buiten al niet meer te horen. Binnen is de unit helemaal niet te horen. We verwarmen nu het hele huis ermee. Beneden met vloerverwarming, boven met gewone radiatoren en dat gaat prima. Ons gasverbruik is met 1000m3 gezakt naar slechts 100m3 per jaar. Daarvoor verbruiken we nu 1700kWh meer elektriciteit maar die wekken we weer grotendeels op met onze zonnepanelen.

Hoe is het gedaan?

De installatie viel 100% mee. De installateur was er rond 10:00, de STEK specialist in de middag en om 16:00 draaide de installatie al. Kleine tegenvaller was dat de klokthermostaat na 9 maanden bijna niet meer te bedienen was. Die is overigens netjes binnen garantie vervangen. We hadden binnen 48 uur een nieuwe hangen aan de muur.

Tips

Laat je goed voorlichten en ga bij mensen op bezoek die een warmtepomp hebben hangen. En ga niet over 1 nacht ijs voor het kiezen van je installateur. Kies een installateur die je vertrouwd en dat mag best een paar euro meer kosten.

Kosten:

3.500 - 5.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 27 January 2016 (geüpdatet op: 18 July 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Martin Kleinman uit Lelystad