Ervaring: Warmtepomp

Het plaatsen door de woningstichting van een warmtepomp naast de CV-ketel.

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

1976 tot en met 1988

Tevredenheid:

Heel ontevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

11
1

Door: Dhr G. Vlasblom uit Tiel

Waarom heb je gekozen voor warmtepomp?

Voordeel leek het terugbrengen van het energieverbruik. Werd als keuze voorgesteld door de woningstichting voor kleine huurverhoging. Doel was de energierekening te verlagen en het woongenot te vergroten. Een simpele installatie welke nog geen dag kostte overtuigde ons om hier voor te kiezen.

Hoe is het gedaan?

Een zware teleurstelling. De Inventum Ecolution warmtepomp maakt enorm veel geluid. Een monotoon geluid wat de hele dag door bromt. Na verloop van tijd gaat dat wennen, maar mensen die langskomen beginnen er altijd over. De energiekosten zijn al twee jaar enorm hoog de gaskosten zijn gelijk als voor de aanpassing (ondanks zachte winter) maar de elektra nota is met 2000 kWh toegenomen. Ook is in deze twee en half jaar de monteur van inventum vijf keer langsgeweest. Er bleek een aanpassing nodig na de brand bij de buren in hetzelfde apparaat. Volgens de woningstichting worden deze Inventum Ecolutions ook niet meer geplaatst.

Tips

Laat je niet inpakken door mooie praatjes en folders van fabrikanten en installateurs. Als dingen te mooi zijn om waar te zijn dan zeloten ze dit ook. Vraag de verkopende en adviserende partij om garanties mbt energieverbruik en duurzaamheid!

Kosten:

2.500 - 3.500

Financiering:

Anders, namelijk: Huurverhoging

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 21 January 2016 (geüpdatet op: 16 July 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Dhr G. Vlasblom uit Tiel