Ervaring: Warmtepomp

Jaren '60 huis ombouwen naar engergieneutraal met o.a. een warmtepomp

Soort huis:

Rijtjeshuis (tussenwoning)

Bouwperiode:

Tot en met 1975

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

16
2

Door: Menno Kamerman uit Amstelveen

Waarom heb je gekozen voor warmtepomp?

Bij de koop van de woning was duidelijk dat alles vervangen moest worden en dan heeft het weinig zin om er weer een "oude" CV installatie in te bouwen. De nieuwste techniek! eerst het hele huis voorzien van vloerverwarming en daarna is de luch/water warmtepomp geplaatst. in de zomer ook meteen koeling al is dat wel minder merkbaar, het maakt het huis net iets aangenamer wat vooral slapen in warme nachten aangenaam maakt. Verwacht geen airco temperaturen in huis. En de gasaansluiting is definitief afgesloten!

Hoe is het gedaan?

Omdat het de eerste Nefit Towersolar warmtepomp was van Nederland duurde de installatie wat langer als gepland. ook het inregelen kost wat meer tijd. Maar nu heet eenmaal werkt heb je er geen omkijken naar en merk je geen verschil in huis tussen een normale gasgestookte CV en de warmtepomp.

Tips

Als je gaat verbouwen pak er meteen goed aan. de warmtepomp met installatie en vloerverwarming heeft mij ong. 11K gekost voor 126m2 oppervlak. dat is best veel geld. Maar nu geen vastrecht meer voor gas, ik kan de stroom opwekken met zonnepanelen, geen jaarlijks onderhoud nodig en geen kans op een CO koolstofmonooxidevergiftiging meer in huis. En natuurlijk is het leuk om niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstof. Als man van de techniek is het ook leuk om alles te kunnen regelen en monitoren met een app op je telefoon al is die niet nodig.

Kosten:

7.500 - 10.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 3 August 2016 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Menno Kamerman uit Amstelveen