Ervaring: Zonnepanelen

9 zonnepanelen vanuit initiatief collectieve inkoop van de gemeente

Soort huis:

Twee-onder-een-kap

Bouwperiode:

1989 tot heden

Tevredenheid:

Heel tevreden

Is deze ervaring bruikbaar?

2
0

Door: Familie Griensven uit Grootebroek

Waarom heb je gekozen voor zonnepanelen?

Op een informatieavond over energiebesparing kregen we te horen dat er een collectieve inkoop voor zonnepanelen door het Duurzaam Bouwloket en de gemeente Stede Broec georganiseerd en begeleid zou worden. Door aan te haken bij de collectieve inkoop kregen we een mooi prijsvoordeel.

Erg aantrekkelijk natuurlijk, en ook een mooi bijkomend voordeel was dat het goed is voor het milieu. Maar met name het rendement op de investering was doorslaggevend.

Hoe is het gedaan?

We zijn zeer tevreden en besparen ruim € 500,- op jaarbasis. Het systeem wekt boven verwachting veel energie op. Via het monitoringssysteem kunnen we zien dat de panelen over het 1e jaar 2.426 kWh hebben opgewekt.

De huidige zonnepanelen wekken nog niet voldoende energie op om aan onze energiebehoefte te voldoen. Misschien dat we in de toekomst de zonnepanelen installatie gaan uitbreiden met meer panelen of een zonneboiler.

Tips

Wij hebben 3 belangrijke tips:

1. Collectief inkopen
Bekijk of er een collectieve inkoopactie vanuit de gemeente wordt georganiseerd. Zo niet, verifieer of andere buurtbewoners geïnteresseerd zijn om gezamenlijk in te kopen.

2. Ligging van het dak
Bekijk of het dak en de ligging geschikt is voor zonnepanelen. Ons dak ligt georiënteerd op het zuiden. Dat is perfect, omdat de zonnepanelen hierdoor de hele dag zon opvangen.

3. Win advies in
Het is belangrijk dat men zich goed laat informeren en adviseren bij het aanschaffen van zonnepanelen. De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket hebben ons hierbij perfect geholpen.

Familie Griensven behoort tot de Duurzame Doeners en deelde haar ervaring ook op het Duurzaam Bouwloket.

Kosten:

2.500 - 5.000

Financiering:

Eigen geld

Doe-het-zelf / uitbesteden:

Uitbesteed

Geplaatst op 20 May 2015 (geüpdatet op: 23 March 2018)

Meld misbruik

Geplaatst door: Familie Griensven uit Grootebroek